Ρ. Σβίγκου: Με αποφασιστικότητα για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου μας αφορά όλους. Και όταν λέω όλους, εννοώ ακόμα και εκείνους και εκείνες που ψήφισαν άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, ή που απείχαν. Γιατί το ενδεχόμενο μιας πλήρους, ολικής επικράτησης της δεξιάς, θα είναι οδυνηρό για την αριστερά, για τον προοδευτικό κόσμο, για την ίδια την κοινωνία και τη δημοκρατία”, δήλωσε η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό “105.5 Στο Κόκκινο”.

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι “πλευρές του συστήματος θα προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν, γιατί είναι βολική για το σύστημα μια αντιπολίτευση που δεν αμφισβητεί τον πυρήνα του” και ότι “θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρένθεση, για να ανοικοδομηθεί ένας παλιός δικομματισμός, βολικός στο σύστημα”. Τόνισε ότι “η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ξέρει να δίνει μάχες και αγώνες στα δύσκολα”. Εξέφρασε δε “ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στους χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλά και στους εκλογικούς αντιπροσώπους, στα χιλιάδες μέλη που έδωσαν με αυταπάρνηση τη μεγάλη προεκλογική μάχη σε όλη την Ελλάδα”, τονίζοντας ότι το κόμμα θα προχωρήσει “με πείσμα και αποφασιστικότητα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που είναι μια νέα εκλογική μάχη, με δικά της χαρακτηριστικά”.

Η κ. Σβίγκου τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι το στήριγμα του κόσμου της εργασίας, των εργαζόμενων και των ανέργων, της μεσαίας τάξης, των οικονομικά ασθενέστερων, και για αυτό οφείλουμε να ανασυγκροτηθούμε”. Υπογράμμισε ότι “αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, που πλήττεται και θα πληγεί ακόμη περισσότερο από έναν ηγεμόνα ανεξέλεγκτο, έναν αδίστακτο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα γίνει ακόμα πιο αδίστακτος ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών και θα θελήσει να γκρεμίσει κάθε τι δημόσιο, να καταργήσει κάθε ασφαλιστική δικλείδα κοινωνικής προστασίας, κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε κοινωνική κατάκτηση. Και γι’ αυτό θέλουμε μια ισχυρή αριστερά, έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ”.

Αναφερόμενη στην ανάληψη της ευθύνης από τον πρόεδρο του κόμματος, τόνισε ότι “θα δώσουμε τη δεύτερη μεγάλη μάχη με πρώτο τον πρόεδρο μας, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την Αριστερά, για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, είναι ένας ηγέτης διεθνούς εμβέλειας”. Είπε ότι “ο πρόεδρος ανέλαβε χθες την ευθύνη, όπως έχει κάνει πάντα στις δύσκολες στιγμές”. “Οι ευθύνες είναι συλλογικές και μας αφορούν όλες και όλους, και έχω και εγώ προσωπικά ευθύνη, ως γραμματέας του Κόμματος”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αιτίες του κακού εκλογικού αποτελέσματος, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι “ήταν λάθος στρατηγική η απλή αναλογική και η επιμονή μας στην προοδευτική κυβέρνηση, αφού η δυνατότητα συγκρότησής της φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ότι δεν έπεισε τον κόσμο, από τη στιγμή που και το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ, καθημερινά τορπίλιζαν αυτή την προοπτική, κάνοντας μια μονομέτωπη επίθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”. Σχολίασε ότι “είδαμε τον κ. Ανδρουλάκη να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την άνοδο των ποσοστών του κόμματός του, παρά για την πτώση και την ήττα της Ν.Δ. Τελικά, τέθηκαν πιο ψηλά οι προτεραιότητες των στενών κομματικών συμφερόντων από τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας”. Ταυτόχρονα όμως, όπως είπε, “έγιναν και λάθη τακτικής όπως ήταν οι αυτοσχεδιασμοί, οι άστοχες δηλώσεις στελεχών μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες που πολύς κόσμος αποφάσισε τελικά τι θα ψηφίσει”.

Καταληκτικά, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι “η αυτοκριτική μας είναι δεδομένη” κι ότι “στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος, όχι με όρους εσωστρέφειας, αλλά με όρους δυναμικής επανεκκίνησης που θα ενισχύσουν την Αριστερά και θα επιβεβαιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι ο βασικός κορμός της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Ταυτόχρονα, “θα υπάρξει και σχεδιασμός για τη νέα μάχη”, ενώ τόνισε ότι “είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας να αλλάξουμε πολλά, να βελτιώσουμε τη στρατηγική μας, να την κάνουμε πιο αντιληπτή στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, με πιο σαφές στίγμα και σαφείς κοινωνικές αναφορές, για να υπερασπιστούμε με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο τα λαϊκά, κοινωνικά συμφέροντα”.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα