

O Γιώργος Πατούλης μίλησε στο Mega, σχετικά με την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες, προκειμένου να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες, το Τατόι και τους Θρακομακεδόνες και έφτασε στις Αχαρνές.
Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Βρισκόμασταν σε θέση ετοιμότητας όλο το βράδυ, ένα βράδυ που δεν έλεγε να τελειώσει. Τώρα τα πράγματα είναι προς το καλύτερο. Ήδη πετούν τα εναέρια μέσα και μένει η καταγραφή των ζημιών και των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί.
Υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, αυτό που είχε όμως μεγάλη σημασία είναι η έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων, και ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και για τις ζωές των ζώων».
Ενώ πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ζούμε σε πολλά σημεία της Ευρώπης παρόμοιες καταστροφές με τον καύσωνα. Εδώ ήταν σε δασώδη περιοχή με αρκετό εύφλεκτο υλικό. Μιλάμε για ένα πυκνό δάσος. Υπήρχαν τα εναέρια μέσα που ήταν τα μόνα στην αρχική φάση που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Τα επίγεια μέσα δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στην αρχή.
Όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις, κάποιος μετασχηματιστής από κολώνα ήταν η αιτία της πρώτης φωτιάς, από την υπερφόρτωση. Τώρα θα πρέπει άπαντες να προσέχουμε με το αποπνικτικό κοκτέιλ του καύσωνα και της ατμόσφαιρας».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.