Πυρά Ηλιόπουλου κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μετά και τα νέα δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο Τύπο σχετικά με την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΝάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «αστεία» τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την υπόθεση και προσθέτοντας σκωπτικά πως «ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον ‘’κακόμοιρο’’ πρωθυπουργό μας που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων».

Ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτει ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και ρωτά εάν θα ζητήσει απαντήσεις μέσω της ΑΔΑΕ από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για το αν παρακολουθούσαν υπουργούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους.

Ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου είναι τόσο αστεία που ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον «κακόμοιρο» πρωθυπουργό μας που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων.

Θα ήταν πράγματι για γέλια οι ισχυρισμοί τους αν τα πεπραγμένα τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνα για τη δημοκρατία.

Ωστόσο πέρα από τους γελοίους ισχυρισμούς, για μια ακόμη φορά καμία ουσιαστική απάντηση δε δίνει η κυβέρνηση.

Ούτε λέξη για το αν θα ζητήσουν απαντήσεις μέσω της ΑΔΑΕ από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για το αν παρακολουθούσαν υπουργούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους.

Ούτε κουβέντα για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκαλύπτει ότι το παράνομο λογισμικό πρέταντορ λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί των οποίων πλέον γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα