«Πυρ και μανία» στην Κορέα για τη ρατσιστική χειρονομία Ιταλού προπονητή (Φωτογραφία)

Ο βοηθός προπονητή της εθνικής Γυναικών βόλεϊ της Ρωσίας, Σέρτζιο Μπουσάτο, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα γι’ αυτό που έκανε μετά το ματς με τη Ν. Κορέα στο Καλίνινγκραντ.

Η εθνική Γυναικών βόλεϊ της Ρωσίας εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά τη δύσκολη επικράτηση με 3-2 σετ επί της Νότιας Κορέας στο Καλίνινγκραντ.

Όμως μετά το ματς ο Ιταλός βοηθός προπονητή της ρωσικής ομάδας, Σέρτζιο Μπουσάτο καθώς πανηγύριζε, τράβηξε πίσω τα μάτια του, κίνηση που θεωρήθηκε «ρατσιστική» από τους Κορεάτες, θεωρώντας πως τους κοροϊδεύει ως «σχιστομάτηδες».

Η ομοσπονδία βόλεϊ της Κορέας ανέφερε πως θα κάνει επίσημη διαμαρτυρία στη Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) και στη Ρωσική Ομοσπονδία θεωρώντας «ρατσιστική» την κίνηση.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ασιατικής χώρας, ένας αξιωματούχος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι «προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε το αν είναι κολάσιμη τέτοια πράξη. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Ο Μπουσάτο είναι από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές στη Ρωσία, τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, έχοντας κερδίσει με την ανδρική εθνική ομάδα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012.

Σχετικά Νέα