Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς είχαν παραμείνει κλειστές την Παρασκευή αλλά και χτες Δευτέρα εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών. Οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μια σειρά από γεωπολιτικά θέματα, στο πετρέλαιο αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Απώλειες καταγράφει ο γερμανικός δείκτης Dax 0,03% στις 12.219,02 μονάδες, ο γαλλικός επίσης υποχωρεί 0,13% στις 5.573,21 μονάδες ενώ ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 7.470,78 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,31% στις 9.552,94 μονάδες και ο δείκτης FTSE MIB επίσης καταγράφει πτώση 0,41% στις 21. 866,50 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χτες το πετρέλαιο κατέγραψε ράλι. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 2,7% στα 65,70 δολάρια ανά βαρέλι και βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια προσφορά θα υποχωρήσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να δίνουν εξαιρέσεις σε ξένες χώρες για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου. Τον περασμένο Νοέμβριο η αμερικανική κυβέρνηση είχε επιτρέψει σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συνεχίσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν παρά τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι εν λόγω εξαιρέσεις θα λήξουν στις 2 Μαΐου.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, αναμένονται αργότερα σήμερα τα αποτελέσματα της Vinci ενώ αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 150 εταιρείες του δείκτη S&P 500 θα γνωστοποιήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα τους

Σχετικά Νέα