Πτώση σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου καταγράφουν πτώση τη Δευτέρα εν μέσω επίμονων πιέσεων από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για περικοπές, αλλά και της αβεβαιότητας για την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης καυσίμων.

Το Brent σημειώνει πτώση 0,89% στα 78,18 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI υποχωρεί 0,81% στα 73,46 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 2% την περασμένη εβδομάδα λόγω του σκεπτικισμού των επενδυτών σχετικά με το βάθος των περικοπών της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και την ανησυχία για την υποτονική παγκόσμια μεταποιητική δραστηριότητα.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ+ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη είχαν εθελοντικό χαρακτήρα, εγείροντας αμφιβολίες για το εάν οι παραγωγοί θα τις εφαρμόσουν πλήρως ή όχι. Οι επενδυτές ήταν επίσης αβέβαιοι για το πώς θα μετρηθούν οι περικοπές.

Οι γεωπολιτικοί προβληματισμοί είναι επίσης στο επίκεντρο, καθώς οι μάχες ξεκίνησαν ξανά στη Γάζα. Τρία εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση σε διεθνή ύδατα στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημειώνει πτώση 3,85% στα 41,82 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα