Πτώση δύο πυλώνων του ΑΔΜΗΕ στη Λάρισα

Πτώση δύο πυλώνων στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας – Λάρυμνας και στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού – Φαρσάλων σημειώθηκε στην περιοχή της Λάρισας, ως απόρροια της κακοκαιρίας «Daniel» και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Η πτώση των πυλώνων, η οποία οφείλεται σε καθιζήσεις του εδάφους, δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως διαβεβαιώνει ο ΑΔΜΗΕ.

Από την πρώτη στιγμή, δε,, τεχνικά κλιμάκια του Διαχειριστή έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των Γραμμών.

Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, εξετάζουν τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές, στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας, ενώ η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα.

Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα