

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ προειδοποίησε σήμερα για το περιθώριο λανθασμένων υπολογισμών σχετικά με τις εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν, οι οποίες, όπως είπε, είναι απίθανο να εκτονωθούν σύντομα εν μέσω βαθιάς καχυποψίας και περιορισμένης επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.
Σε τηλεοπτική ομιλία ενόψει της εθνικής εορτής της πόλης-κράτους την Τρίτη, ο Λι είπε ότι η Σιγκαπούρη θα πληγεί από αυτόν τον έντονο ανταγωνισμό και την ένταση στην περιοχή, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα μέλλον λιγότερο ειρηνικό και σταθερό από τώρα. “Γύρω μας, σχηματίζεται μια καταιγίδα. Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας επιδεινώνονται, με δυσεπίλυτα ζητήματα, βαθιές υποψίες και περιορισμένη επικοινωνία”, είπε ο Λι. “Αυτό είναι απίθανο να βελτιωθεί σύντομα. Επιπλέον, λάθος υπολογισμοί ή αστοχίες μπορούν εύκολα να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα.”
Ο Λι προσέθεσε ότι οι οικονομικές προκλήσεις είναι πιο άμεσες και ότι οι προοπτικές της Σιγκαπούρης έχουν «θολώσει σημαντικά», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα τους επόμενους μήνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.
Ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης έφτασε σε υψηλό δεκαετίας και πλέον τους τελευταίους μήνες. Η πόλη-κράτος έχει ανακοινώσει πακέτο στήριξης για ομάδες κυρίως χαμηλότερου εισοδήματος για να βοηθήσει στον μετριασμό του αυξημένου κόστους ζωής από τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.
«Ο κόσμος δεν είναι πιθανό να επιστρέψει σύντομα στα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού και στα επιτόκια που απολαμβάναμε τις τελευταίες δεκαετίες», είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων πρέπει να κάνει προγραμματισμό σε μεγάλο βάθος χρόνου και να μεταμορφώσει τη βιομηχανία, να αναβαθμίσει τις δεξιότητες και να αυξήσει την παραγωγικότητα .
Σχετικά Νέα
Γάζα: 54 νεκροί από ολονύκτιες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Χαν Γιουνίς
Πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη νότια πόλη Χαν Γιουνίς στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας 54.
Ουκρανία: Συνετρίβη ουκρανικό μαχητικό F-16, ο πιλότος εκτινάχθηκε και είναι σώος
Η Ουκρανία έχασε σήμερα το πρωί ένα μαχητικό αεριωθούμενο F-16, αλλά ο πιλότος του.
Βασικός ύποπτος για τη σφαγή 13 εργαζομένων σε χρυσωρυχείο στο Περού συλλαμβάνεται στην Κολομβία
Ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία δεκατριών εργαζομένων μεταλλευτικής εταιρείας στην.
Στάρμερ: Ο Πούτιν πρέπει να «πληρώσει» επειδή «αρνείται» την ειρήνη
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ έκρινε σε ανακοίνωση Τύπου την οποία δημοσιοποίησαν χθες.