Πρόσθετες δόσεις του μονοκλωνικού της AstraZeneca προμηθεύονται οι ΗΠΑ

Άλλη μία χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρά στην αγορά 500.000 δόσεων μονοκλωνικού αντισώματος της AstraZeneca, το οποίο προορίζεται για την προστασία ευπαθών ομάδων (π.χ. ανοσοκατεσταλμένων, μεταμοσχευμένων ασθενών) που δεν ανταποκρίνονται στον εμβολιασμό παρά την ολοκλήρωσή του. Σε αυτόν τον πληθυσμό είναι το μοναδικό αντίσωμα που έχει επιδείξει προστασία έναντι της παραλλαγής Omicron.

Η AstraZeneca χαιρετίζει την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αγορά επιπλέον 500.000 δόσεων Evusheld (tixagevimab συσκευασμένο με cilgavimab), ενός συνδυασμού αντισωμάτων μακράς δράσης (LAAB) για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της Covid-19. Η παράδοση των επιπλέον 500.000 δόσεων αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό ακολουθεί την προηγούμενη κυβερνητική συμφωνία για την αγορά 700.000 δόσεων Evusheld.

Η Iskra Reic, εκτελεστική αντιπρόεδρος, Vaccines and Immune Therapies (Εμβόλια και Ανοσοθεραπεία) της AstraZeneca, δήλωσε πως «η σημερινή συμφωνία θα προσφέρει προστασία σε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να λαμβάνουν περιορισμένη ή καθόλου προστασία από εμβόλια και επί του παρόντος έχουν λίγες επιλογές ενόψει της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Το Evusheld είναι η μόνη θεραπεία με αντισώματα που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για προφύλαξη πριν από την έκθεση στον ιό και μία από τις δύο μόνο εγκεκριμένες θεραπείες με αντισώματα που εμφανίζουν εξουδετερωτική δράση έναντι της Omicron και όλων των άλλων παραλλαγών».

Πρόσθετες λεπτομέρειες για τη συμφωνία θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα