Τατάρ: Στόχος η λύση δύο κυρίαρχων και ισότιμων κρατών – Θέλουν να αποκλείσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» προς τους Ελληνοκύπριους αναφέροντας ότι «στόχος είναι να κάνουν όλη την Κύπρο ελληνικό νησί».

«Οι Ελληνοκύπριοι που δήθεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, εκπροσωπούν τον εαυτό τους σαν να είναι το κράτος όλης της Κύπρου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συνείδηση. Στόχος είναι να καταστρέψουν τον λαό και να μας επιβάλουν την Ομοσπονδία. Η λύση που λένε είναι «μηδέν στρατιώτες, μηδέν εγγύηση». Θέλουν να αποσύρουν Τούρκους στρατιώτες και να αποκλείσουν εντελώς την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο. Όποια συμφωνία και να κάνουμε, αν υπάρξει Ομοσπονδία, οι Έλληνες θα εγκατασταθούν στον Βορρά, θα φέρουν κεφάλαιο, θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις και θα αγοράσουν περιουσία. Η ύπαρξη της τουρκικότητας σε έναν Βορρά χωρίς Τουρκία θα τελειώσει… Σε αυτό αντιστεκόμαστε, η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί για την ανεξαρτησία μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ερσίν Τατάρ.

Για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή ο Τατάρ υποστήριξε: «Η πολιτική δύο κρατών είναι ο στόχος μας. Δεδομένου ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν είναι στην Ε.Ε., οι Τούρκοι στρατιώτες καλούνται να αποσυρθούν από εδώ. Δεν δεχόμαστε αυτή την καταστολή. Το λέμε δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​κράτη. Έχουμε συμφέροντα όχι μόνο στην επικράτεια του νησιού αλλά και στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες του. Υπάρχουν μεγάλοι πόροι. Η Κύπρος είναι ιστορία, τιμή και εθνική τιμή για εμάς. Η υποστήριξη της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η ενίσχυση του κράτους, η αύξηση της ευημερίας και η διατήρηση των σχέσεων με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο είναι οι μεγαλύτερες επιθυμίες μου και των συναδέλφων μου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα