

Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου, μετέδωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) ένα τοπικό ΜΜΕ.
«Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του Ιράν, κατέσχεσαν δύο πλοία με σημαία Τανζανίας που μετέφεραν 1,5 εκατομμύρια λίτρα καύσιμου ντίζελ, προϊόν λαθρεμπορίου», έγινε γνωστό από το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
«Τα πλοία, Sea Ranger και Salama, είχαν πλήρωμα 25 μελών ξένης υπηκοότητας», διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τύχη τους ή τις εθνικότητές τους.
«Τα πλοία που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μπουσέρ (νοτιοδυτικά) στο πλαίσιο των νομικών διαδικασιών», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Οι ιρανικές αρχές ανακοινώνουν συχνά την κατάσχεση πλοίων που μεταφέρουν παράνομα καύσιμα στον Κόλπο.
Η τιμή των καυσίμων στο Ιράν είναι από τις χαμηλότερες παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά όλο και πιο επικερδές το λαθρεμπόριο προς άλλες χώρες.
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.
Ιρανικό ΥΠΕΞ: Το Σάββατο, αντί της Τετάρτης, οι συνομιλίες Τεχεράνης-Ουάσινγκτον σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων
Αναβολή για το Σάββατο (26/04) πήραν οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων που αρχικά.