

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία φορά που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκαλεί μιλώντας για τις διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο CNN Turk και αρχικά τόνισε ότι «η Ελλάδα λέει ότι κάθε νησί έχει υφαλοκρηπίδα. Εμείς λέμε το αντίθετο, ότι δηλαδή δε μπορεί κάθε νησί να έχει υφαλοκρηπίδα.
Ειδικά όταν ένα νησί είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Προσπαθούν να μας αφήσουν μόνο αυτή την κόκκινη ζώνη. Αυτός είναι ο χάρτης της Σεβίλλης. Κι εδώ λέμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό, η Ελλάδα ζει σε ένα όνειρο».
Στη συνέχεια, δείχνοντας τους χάρτες που συχνά πυκνά παρουσιάζει η Αγκυρα, με την «τουρκική υφαλοκρηπίδα», η οποία εκτείνεται από τα Κατεχόμενα ως τη Ρόδο και την Κρήτη, ανέφερε:
«Κοιτάξτε αυτή τη γραμμή, ακριβώς δίπλα στα ελληνικά νησιά. Εμείς σε αυτά τα νησιά δώσαμε 6 ναυτικά μίλια χωρικών υδάτων. Τα νησιά έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα. Όπως λέει και το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα παλαιότερα ήθελε να τα επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια και επιχειρούσε να μας πείσει ότι αποτελούν κι αυτά ηπειρωτική χώρα. Δεν το έκανε βασικά μόνο με εμάς, το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τη Λιβύη και την Αίγυπτο».
Σχετικά Νέα
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό μετά την κατρακύλα στη Wall
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, παρασυρόμενες από το.
Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων
Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά.
Δέκα ορόσημα των 100 πρώτων ημερών της θητείας Τραμπ
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε.