Προκλητική ρητορική Ράμα: Δεν γνωρίζω καμία “υπόθεση Μπελέρη”

Υπόθεση Μπελέρη “δεν υφίσταται”, επέμεινε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον αλβανικό σταθμό TV Klan, μία ημέρα μετά την ιδιωτική επίσκεψή του στην Ελλάδα και την ομιλία του ενώπιον χιλιάδων Αλβανών μεταναστών στο Γαλάτσι.

“Τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως διμερή, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων… Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Αλβανοί της Ελλάδας θα πάρουν αυτό που περιμένουν… Αυτά είναι εκκρεμή ζητήματα, τα υπόλοιπα θέματα που η μία πλευρά μονομερώς δημιουργεί δεν είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν διμερώς”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα για την έκθεση των έργων του ήταν σαν σταρ έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Νίκο Δένδια, ενώ τώρα δεν ήταν καλοδεχούμενος, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης απάντησε: “Σήμερα μου φτάνει και μου περισσεύει που ήμουν ο “σταρ” των Αλβανών της Ελλάδας”.

Η ρητορική Ράμα συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη σύλληψη Μπελέρη: “Εγώ ξέρω πολλές επετείους. Δεν ξέρω πότε έχεις εσύ γενέθλια. Αυτή είναι μια ελληνική υπόθεση. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα”, σημείωσε.

Όσον αφορά την πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, ο E. Ράμα ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις ήταν οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχαν “κατεβάσει τα παντελόνια”!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα