

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο ΕΟΦ με την οποία καλεί τους πολίτες να μην αγοράσουν και να μην καταναλώσουν τα συμπληρώματα διατροφής Mero Macho και Mero Macho Premium, τα οποία πωλούνται μέσω internet.
Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις ισπανικές αρχές ότι τα συμπληρώματα διατροφής αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.
Στην περίπτωση που φτάσει το προϊόν στην κατοχή τους, οι καταναλωτές καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:
«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων “MERO MACHO” και “MERO MACHO PREMIUM”. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».
Σχετικά Νέα
Εντυπωσιακά αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές φαρμάκου για ένα είδος καρκίνου
Ένα χάπι φαίνεται ότι μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου από μια συγκεκριμένη μορφή του πνεύμονα,.
Οι 5 καλύτερες βιταμίνες για το ανοσοποιητικό και σε ποιες τροφές υπάρχουν
Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα θα σας προστατεύσει ενάντια σε ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα.
Καρδιακές παθήσεις: Πώς επηρεάζουν τον εγκέφαλο
Την αλληλένδετη φύση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου στον άνθρωπο εντόπισε έρευνα.
Μαγιορκίνης για νόσο Χ: «Σαν να περιμένουμε μεγάλο σεισμό- Αναπόφευκτο σενάριο»
Αναπόφευκτο σενάριο η Νόσος Χ που θα χτυπήσει την ανθρωπότητα κάποια στιγμή στο μέλλον, χωρίς να.