Πριγκόζιν: Πιθανή η επανάσταση όπως το 1917 στη Ρωσία

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της ομάδας μισθοφόρων Wagner, προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια επανάσταση παρόμοια με αυτές του 1917 και να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτός εάν η ελίτ ασχοληθεί σοβαρά με τον πόλεμο.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έχει πυροδοτήσει μια από τις πιο θανατηφόρες ευρωπαϊκές συγκρούσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση με στόχο να σπρώξει τα ρωσικά στρατεύματα πίσω στα σύνορα πριν από το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, είπε ο Πριγκόζιν. Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περικυκλώσει το Μπαχμούτ και να επιτεθεί στην Κριμαία, πρόσθεσε.

“Αυτό το σενάριο δεν θα είναι καλό για τη Ρωσία, επομένως πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν επίπονο πόλεμο”, είπε σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

“Είμαστε σε τέτοια κατάσταση που θα μπορούσαμε να χάσουμε τη Ρωσία – αυτό είναι το κύριο πρόβλημα… Πρέπει να επιβάλουμε στρατιωτικό νόμο”.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι η πολιτική του προοπτική κυριαρχείται από την αγάπη για την πατρίδα και την εξυπηρέτηση του Πούτιν. Είπε ότι το παρατσούκλι “σεφ του Πούτιν” ήταν ηλίθιο καθώς δεν μπορούσε να μαγειρέψει, λέγοντας ότι το “χασάπης του Πούτιν” μπορεί να ήταν πιο εύστοχο ψευδώνυμο.

Η ελίτ της Ρωσίας, είπε, προστάτευε τα παιδιά της από τον πόλεμο, ενώ τα παιδιά των απλών Ρώσων χάθηκαν στο μέτωπο, μια κατάσταση που είπε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στη Ρωσία.

Εάν οι απλοί Ρώσοι συνέχιζαν να βάζουν τα παιδιά τους σε φέρετρα, ενώ τα παιδιά της ελίτ λιάζονται στο εξωτερικό, είπε, η Ρωσία θα αντιμετώπιζε αναταραχή σύμφωνα με τις γραμμές των επαναστάσεων του 1917 που οδήγησαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα