

Πολίτες της Θεσσαλονίκης, κάνοντας το πρωί τις αγορές τους από τη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, παίρνουν λίγα φρούτα ή λαχανικά παραπάνω.
Την επιπλέον σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης, δεν την παίρνουν στο σπίτι τους, αλλά την αφήνουν σε έναν διαφορετικό πάγκο που έχει στηθεί εκεί, τον «Πάγκο της Αλληλεγγύης». Πρόκειται για τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής, για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα «Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης» θα φτάσει σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. «Η αλληλεγγύη είναι απόλυτη προτεραιότητα στην πολιτική της Περιφέρειας και έτσι θα συνεχίσουμε ως διοίκηση και τα επόμενα χρόνια, στηρίζοντας εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Κεντρικό μας μήνυμα είναι κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος, κανένας να μη μείνει πίσω», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης ‘Αγγελος Δερετζής, υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί συνεργαζόμαστε ώστε να δώσουμε μια ανάσα σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια και την κρίση».
Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν σήμερα, όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, θα δοθούν στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παιδιών, ενώ υπογράμμισε ότι, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, σκέφτονται τον συνάνθρωπο και αφήνουν από μια σακούλα στον «Πάγκο της Αλληλεγγύης».
Σχετικά Νέα
Κνωσός: Απομακρύνθηκαν τα θραύσματα από την τοιχογραφία των Δελφινιών που κατέρρευσε
Το βράδυ της Παρασκευής ολοκλήρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου τη συλλογή και απομάκρυνση των θραυσμάτων.
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μαφιόζικη ενέδρα στα Άνω Λιόσια – Το γάζωμα του θωρακισμένου οχήματος
Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα δολοφονίας του 42χρονου, μέλους της Greek Mafia, στα Άνω.
Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο λόγω του τελικού ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – ΟΦΗ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ, σήμερα Σάββατο, στην Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ).
«Ετεροχρονισμένο, εκπρόθεσμο, θεωρητικό»: Αντιδράσεις για το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη
Συνεχίζεται η συζήτηση και οι αντιδράσεις για το πόρισμα του Δημήτρη Καρώνη για το.