

Στην επικοινωνία του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε πως είναι «αναγκαίο» να λάβει από το Κίεβο «πραγματικές εγγυήσεις όσον αφορά τον αυστηρό σεβασμό στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς».
«Πραγματικές εγγυήσεις» από το Κίεβο ζήτησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την τήρηση της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Πούτιν να σημειώνει πως είναι «αναγκαίο» να λάβει από το Κίεβο «πραγματικές εγγυήσεις όσον αφορά τον αυστηρό σεβασμό στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η Μόσχα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη συμφωνία μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιθέσεις των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θαλάσσιων σκαφών στον ρωσικό στόλο της στη Σεβαστούπολη.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού συζήτησε τη συμφωνία αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.