Πούτιν- Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεσμεύτηκαν για «μακρά στρατηγική συνεργασία»

Σε μια «μακρά στρατηγική συνεργασία» δεσμεύτηκαν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε επιστολές που αντάλλαξαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ KCNA, οι δύο αρχηγοί ήρθαν σε επικοινωνία με αφορμή την 78η επέτειο της απελευθέρωσης της Κορέας από την ιαπωνική αποικιοκρατία του 1910 – 1945, η οποία επίσης αποτελεί εθνική εορτή στη Νότια Κορέα.

Στην επιστολή του προς τον Πούτιν, ο Κιμ δήλωσε ότι η φιλία των δύο χωρών σφυρηλατήθηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη νίκη επί της Ιαπωνίας και τώρα «καταδεικνύει πλήρως το αήττητο και τη δύναμή τους στον αγώνα για τη συντριβή των αυθαίρετων πρακτικών και την ηγεμονία των ιμπεριαλιστών».

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η φιλία και η αλληλεγγύη…θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε μια μακρά στρατηγική συνεργασία που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της νέας εποχής», ανέφερε ο Κιμ στην επιστολή του.

Συμπλήρωσε δε, πως «οι δύο χώρες πάντα θα αναδεικνύονται νικήτριες, υποστηρίζοντας σθεναρά η μία την άλλη και συνεργαζόμενες μεταξύ τους στην πορεία για την επίτευξη του κοινού τους στόχου».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, στο μήνυμά του προς τον Κιμ, επίσης δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις.

«Είμαι σίγουρος ότι θα ενισχύουμε τη διμερή συνεργασία σε όλους τους τομείς για την ευημερία των δύο λαών και την ισχυρή σταθερότητα και ασφάλεια της κορεατικής χερσονήσου και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα