

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη θορύβησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του παραρτήματος του ΠΟΥ στην Ευρώπη, και τους οδήγησε να απευθύνουν σύσταση για τέταρτη δόση εμβολίου στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Οι περίπου 50 χώρες που ανήκουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας της Ευρώπης καλούνται να χορηγήσουν δεύτερη αναμνηστική δόση σε «μετρίως έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ηλικίας από 5 ετών και άνω, καθώς και στο στενό περιβάλλον τους».
Συστήνεται επίσης, να εξετάσουν οι χώρες το ενδεχόμενο να προτείνουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως στους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και τις έγκυες, σε συνδυασμό με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, όπου είναι εφικτό.
Ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού παραμένει «προτεραιότητα στην Ευρώπη», υπενθύμισε ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Χανς Κλούγκε, σε ανακοίνωσή του.
«Καμπανάκι» για αυξημένα κρούσματα το καλοκαίρι
Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ στα τέλη Ιουνίου είχε προειδοποιήσει ότι αναμένει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 αυτό το καλοκαίρι και ζήτησε από τις χώρες να παρακολουθούν την κατάσταση, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε έναν μήνα.
Την Δευτέρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέστησαν επίσης να χορηγείται δεύτερη αναμνηστική δόση για την Covid-19 σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες χορηγούν ήδη αυτήν την δεύτερη αναμνηστική δόση στους ηλικιωμένους, ακόμη και πριν το συστήσουν οι διεθνείς οργανισμοί.
Στις χώρες της ζώνης του ΠΟΥ Ευρώπης, ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει μεγάλη αύξηση από τα τέλη Μαΐου. Τις τελευταίες 7 ημέρες τα κρούσματα έφτασαν σχεδόν τα 3 εκατομμύρια. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν επίσης αύξηση των νοσηλειών που συνδέονται με την Covid-19, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων παραμένει σχετικά χαμηλός.
Σχετικά Νέα
Ο Ναζί Κλάους Μπάρμπι είχε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των καρτέλ ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική
Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου Κλάους Μπάρμπι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του λαθρεμπορίου κοκαΐνης.
ΗΠΑ: Εκτός λειτουργίας το μετρό του Σαν Φρανσίσκο λόγω βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα
Το σύστημα που διαχειρίζεται το μετρό του Σαν Φρανσίσκο τέθηκε αιφνιδίως εκτός λειτουργίας το.
Γάζα: Ad hoc επιτροπή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μπορεί να εκτυλίσσεται «μια άλλη Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη
Ο κόσμος μπορεί να είναι μάρτυρας «μιας άλλης Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε ειδική.
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.