

Ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι συνομιλίες διεξάγονται με τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) πλουσιότερων κρατών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, ανάμεσά τους η Ινδία και η Κίνα, σε σχέση με τις οικονομικές δωρεές και τις δωρεές δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στον μηχανισμό COVAX.
Ο Μπρους Έιλγουορντ, ανώτερος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ και συντονιστής της υπηρεσίας Επιταχυντή-ACT, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο ΠΟΥ θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία να συνδράμουν με δωρεές δόσεων.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή από την ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να διευρυνθεί η πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν προχώρησε αρκετά, και δήλωσε ότι η άρση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας “θα προσθέσει αξία”.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.