ΠΟΥ: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατάφερε να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη βόρεια Γάζα, δήλωσε την Κυριακή ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

“Δυστυχώς, το νοσοκομείο δεν λειτουργεί πλέον ως νοσοκομείο”, πρόσθεσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο αξιωματούχος του οργανισμού.

Ο ΠΟΥ έχασε την επικοινωνία με το νοσοκομείο το Σάββατο και το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα δήλωσε ότι η λειτουργία του νοσοκομειακού συγκροτήματος, που είναι το μεγαλύτερο στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεστάλη καθώς τελείωσαν τα καύσιμα, σύμφωνα με το Reuters.

Εν τω μεταξύ, και το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Κουντς, σταμάτησε να δέχεται νέους ασθενείς την Κυριακή, με το προσωπικό να λέει ότι οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού και η έλλειψη καυσίμων και φαρμάκων απειλούν τη ζωή βρεφών και άλλων ασθενών.

Τα νοσοκομεία στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα είναι αποκλεισμένα από τις ισραηλινές δυνάμεις και μετά βίας μπορούν να φροντίσουν όσους βρίσκονται μέσα, δήλωσε το ιατρικό προσωπικό. Το Ισραήλ λέει ότι πολεμά τους τρομοκράτες της Χαμάς στην περιοχή και τα νοσοκομεία πρέπει να εκκενωθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα