

Tα περίπου 150 πρώην στελέχη και φίλοι του Ποταμιού έχουν εκλέξει ήδη εκτελεστική γραμματεία και έχουν δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία Social Lib το οποίο θα λειτουργήσει ως forum πολιτικού προβληματισμού.
Aνάμεσα στους αρθρογράφους βρίσκονται ο Θανάσης Χειμωνάς (πρώην ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), ο Νίκος Νυφούδης (πρώην βουλευτής του Ποταμιού), ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (καθηγητή στο ΠΑΜΑΚ και σύμβουλος του επικεφαλής του Ποταμιού), ο ξάδελφος και συνονόματος του Σταύρου Θεοδωράκη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού όπως η Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου κα.
Είναι ενδεικτικό ότι σε άρθρο της στο εν λόγω blog, με τίτλο «Οι μνηστήρες του Κέντρου», η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, ψυχολόγος, η οποία υπογράφει ως «Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας», αναφέρεται σε «επαν-επινόηση του κέντρου, σε μια προσπάθεια να διεκδικηθεί αυτό από μέσα προς τα έξω, από τους ανθρώπους του και τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, όχι να επαναλάβουν».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δεν εμπλέκεται στο εγχείρημα.
Ο Θανάσης Χειμωνάς προανήγγειλε νέο κόμμα «βλέποντας» εκλογές τον Σεπτέμβριο και αποχή πάνω από 50%
Πριν λίγους μήνες, ο συγγραφέας και πρώην στέλεχος του Ποταμιού Θανάσης Χειμωνάς μίλησε στον ρ/σ Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους», προαναγγέλλοντας ένα νέο κίνημα – κόμμα, που θα απευθύνεται στον ευρύτερο μεσαίο χώρο, με νέα πολιτικά πρόσωπα, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι ο μεσαίος χώρος σήμερα, δεν εκπροσωπείται.
«Θα το μάθετε σύντομα (το όνομα του νέου κόμματος). Νομίζω ότι χρειάζεται νέους πια η πολιτική. Έχει φθαρεί αρκετά το πολιτικό σκηνικό ως τώρα. Πρέπει να δούμε λίγο φρέσκα πρόσωπα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία και όταν πήγα στο ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι θα είναι σημαντικό να υπάρξει μια συσπείρωση, γενικότερα από τον ευρύτερο μεσαίο χώρο, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπείται από κανέναν».
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ για ΒΟΑΚ: “Ο κ. Μητσοτάκης και άργησε και ξέχασε”
“Ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του ΒΟΑΚ. Ο ίδιος τον Μάιο του.
Σ. Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες για πράξεις βίας στα Πανεπιστήμια
Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας στα δημόσια Πανεπιστήμια παρουσίασε,.
Χρ. Δήμας: Το Φράγμα Πλακιώτισσας μπορεί να αυξήσει έως και 70% την αγροτική παραγωγή στη Μεσαρά
Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση των δικτύων άρδευσης από το Φράγμα της Πλακιώτισσας.
Δ. Παπαστεργίου: Ο προσωπικός αριθμός θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών
Ο προσωπικός αριθμός είναι καθαρά ένα ζήτημα πληροφορικής προκειμένου να καταφέρουμε να συνενώσουμε και.