Ποτάμι: Οι πόρτες του διαλόγου με την Τουρκία πρέπει να είναι πάντοτε ανοικτές, αλλά υπάρχουν και όρια ανοχής

Την ανάγκη να «παρακολουθούμε με προσοχή, αλλά και αποφασιστικότητα τις εξελίξεις αναπτύσσοντας, προς το παρόν, όλο το διπλωματικό και νομικό οπλοστάσιό μας», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Ποταμιού στο ΕΣΕΠ, Νίκος Νυφούδης. «Στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής έγινε ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ για το θέμα των ελληνοτουρκικών και της έντασης με αφορμή τις επιχειρήσεις γεωτρήσεων των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ» σημειώνει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και επισημαίνει ότι «τα θέματα αυτά όμως της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είναι μακριά από τις όποιες κομματικές αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο».

Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, το Ποτάμι εκπροσώπησε εκτός από τον Νίκο Νυφούδη ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, οι εκπρόσωποι του τόνισαν στη συνεδρίαση πως οι πόρτες του διαλόγου με τη γείτονα χώρα πρέπει να είναι πάντοτε ανοικτές, αλλά επιπλέον επισήμαναν ότι υπάρχουν και όρια ανοχής της χώρας μας απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. Ο Νίκος Νυφούδης, όπως σημειώνεται, αναρωτήθηκε αν θα ζητήσουμε βοήθεια από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία, μιας και οι εξορύξεις και η προστασία τους είναι και θέμα ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.

Τέλος, όσον αφορά την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Ποτάμι ζήτησε ενημέρωση για τις διαδικασίες παρακολούθησης της συμφωνίας και για το αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα