

Στην Πορτογαλία επιβεβαιώθηκαν χθες Πέμπτη 56.426 κρούσματα του COVID-19, νέο ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με το σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 2.059.595.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 34 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 19.447 νεκρούς από τον Μάρτιο του 2020 ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.
Ήταν το τρίτο συναπτό 24ωρο που έσπασε το ρεκόρ των μολύνσεων. Ακόμη 45 άνθρωποι χρειάστηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία, με το σύνολό τους να φθάνει τους 2.004. Εξ αυτών, σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται 152.
Οι αρχές στη χώρα της Ιβηρικής άρχισαν χθες να προσφέρουν αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 35 ετών. Μέχρι στιγμής, πάνω από 4 εκατ. κάτοικοι έχουν λάβει αναμνηστική δόση, ενώ πάνω από 8,7 εκατ. έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν χαιρέτισε την πρωτοβουλία Τραμπ για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός διάρκειας 30 ημερών στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ.
WSJ: Εντολή Τραμπ για κατασκοπεία της Γροιλανδίας – Νέος γύρος έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Δανία
Νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Κοπεγχάχης μετά το δημοσίευμα πως οι αμερικανικές μυστικές.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία παραβιάζει τα σύνορα σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ
Στρατεύματα από την Ουκρανία καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες να παραβιάσουν τα σύνορα στις περιφέρειες του.
Ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ’ είναι λάτρης του τένις και φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Ο 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά.