Πορτογαλία: Η νέα κυβέρνηση στηρίζει την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η νέα κυβέρνηση της Πορτογαλίας υποστηρίζει την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαρία ντα Γκράκα Καρβάλιο, σύμφωνα με το Reuters.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας της Λισαβόνας ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα μετά από μια οριακή νίκη στις εκλογές της 10ης Μαρτίου που έληξε μια οκταετή περίοδο κατά την οποία η εκτελεστική εξουσία ηγούνταν από Σοσιαλιστές.

Το μελλοντικό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει, για πρώτη φορά, περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), σύμφωνα με έγγραφο που συμβουλεύτηκε το Reuters.

Το μέτρο δεν θα επηρεάσει άμεσα τις ευρωπαϊκές εισαγωγές ρωσικού LNG, αλλά θα απαγορεύσει την παροχή υπηρεσιών επαναφόρτωσης από εγκαταστάσεις της ΕΕ για τη διαμετακόμιση ρωσικού LNG σε τρίτες χώρες.

«Γενικά, η πορτογαλική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές της ΕΕ στον τομέα της ενέργειας, πιο συγκεκριμένα με τα μέτρα που αποσκοπούν στη διασφάλιση της στρατηγικής μας κυριαρχίας… καθώς είναι υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων» για να πιέσει τη Ρωσία να τερματίσει την εισβολή , αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Maria da Graca Carvalho.

H εκτελεστική εκπρόσωπος από τη Λισαβόνα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την προκαταρκτική έκδοση του 14ου πακέτου κυρώσεων που θα επισημοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο του Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα