

Το Συμβούλιο του Κράτους του Πορτογάλου προέδρου Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ενέκρινε σήμερα την πρόταση του προέδρου για τη διάλυση του κοινοβουλίου μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η προεδρία.
Δεν αναφέρθηκε πότε θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Πριν από την απόρριψη από το κοινοβούλιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, που βύθισε την Πορτογαλία στο πολιτικό αδιέξοδο την περασμένη Τετάρτη, ο αρχηγός του κράτους είχε προειδοποιήσει πως κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις ηγετών διαφόρων κομμάτων μετά τις συνομιλίες του Σαββάτου, το πιθανότερο είναι πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μία από τις Κυριακές ανάμεσα στα μέσα Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου.
Την περασμένη Τετάρτη, οι σχηματισμοί της ριζοσπαστικής αριστεράς ψήφισαν μαζί με τη δεξιά αντιπολίτευση για να απορρίψουν το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022 που είχε υποβάλει η κυβέρνηση μειοψηφίας του Αντόνιο Κόστα, σφραγίζοντας το τέλος της συμμαχίας που επέτρεψε στον Κόστα να ηγηθεί της Πορτογαλίας από τα τέλη του 2015.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.
Μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι: Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες Παρασκευή νέο μήνυμα προς τους ηγέτες της.
Γερμανία: Απεβίωσε η Μάργκοτ Φριντλέντερ σε ηλικία 103 ετών
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9/5, το βράδυ σε ηλικία 103 ετών η.
Βόρεια Κορέα: «Η εμπλοκή μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν δικαιολογημένη»
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον.