Πορεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ για τους ομήρους της Χαμάς

Χιλιάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και συγγενείς των ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, για να ασκήσουν πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για την επιστροφή τους.

Μέλη των οικογενειών των ομήρων και χιλιάδες από τους υποστηρικτές τους έφτασαν στην Ιερουσαλήμ στο τέλος μιας πενθήμερης πορείας τους για να βρεθούν αντιμέτωποι με την κυβέρνηση, αναφορικά με το αίτημα τους, για την απελευθέρωση και την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Εκτιμάται ότι στην πορεία έλαβαν μέρος 20.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και όσων μπήκαν στην πορεία από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ, πιέζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ “για να κάνει ότι μπορεί, προκειμένου οι όμηροι να επιστρέψουν στις εστίες τους”, δήλωσε ο 25χρονος Νόαμ Αλόν που κρατούσε μία φωτογραφία της φίλης του που έχει απαχθεί.

“Αναμένουμε από αυτούς ότι θα μας συναντήσουν. Περιμένουμε ότι θα μας πουν πως θα το κάνουν”, είπε ο ίδιος αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων. “Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο. Έτσι, απαιτούμε από αυτούς να το κάνουν τώρα, με οποιοδήποτε τίμημα για την επιστροφή των ομήρων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα