

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για 14 περιοχές σήμερα (14/09), με την Πυροσβεστική να είναι διαρκώς σε επιφυλακή.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Αχαΐα, Αρκαδία, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σχετικά Νέα
Οι διάλογοι του κυκλώματος διαφθοράς στα κτηματολογικά γραφεία – Η στιγμή που εισπράττεται το «γρηγορόσημο»
Διαλόγους – φωτιά από τη δράση του κυκλώματος διαφθοράς σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής.
Νέος Κόσμος: Η δραματική περιγραφή της ανήλικης που τραυματίστηκε από την έκρηξη
Έκρηξη σε διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του διοικητή των Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Ο διοικητής US Army Forces Command στρατηγός Andrew Poppas πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα,.
Αποκαλυπτήρια αυστηρότερων μέτρων για την ασφάλεια των ΑΕΙ – Σχέδιο για ελεγχόμενη πρόσβαση, πειθαρχικό πλαίσιο και νέες κυρώσεις
Την υποχρεωτική κατάθεση σχεδίων ασφαλείας από όλα τα Πανεπιστήμια έως τα τέλη Ιουλίου και.