

Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση προτού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
“Θεωρώ την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μια σημαντική ένδειξη της ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη”, είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
“Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σε περίπτωση επίθεσης εις βάρος της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στη διάρκεια της διαδικασίας ένταξής τους, η Πολωνία θα προστρέξει σε βοήθειά τους”, τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.
Η Φινλανδία και η Σουηδία αιτήθηκαν επισήμως να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χθες Τετάρτη, μια απόφαση που πυροδοτήθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σήμανε την έναρξη της διαδικασίας ένταξής τους στη Συμμαχία, η οποία αναμένεται να χρειαστεί μόνο λίγες εβδομάδες.
Σχετικά Νέα
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.