

Μείωση κατά 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης δικαιούνται οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Η εν λόγω μείωση αφορά μόνο τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2020.
Το δικαίωμα πληρωμής ενοικίων πρώτης κατοικίας μειωμένων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο το έχουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, κατά τους αντίστοιχους μήνες.
Ακολούθως, μόνο για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές ή στους εργαζομένους τους παρατείνονται μέχρι και τις 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες μέχρι την 31/3/2020 ή παρέχεται εναλλακτικά η δυνατότητα έκπτωσης 25% επί των οφειλών αυτών, εάν τις καταβάλουν εμπρόθεσμα.
Αντιθέτως, για τις επιχειρήσεις που λειτούργησαν τον Μάρτιο και εξακολουθούν να λειτουργούν και τον Απρίλιο αλλά, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, έχουν υποστεί σημαντική μείωση του τζίρου τους και έχουν προχωρήσει σε αναστολές των συμβἀσεων εργασίας των μισθωτών υπαλλήλων τους, δεν ισχύει η μείωση κατά 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης για τους δύο αυτούς μήνες.
Αντιστοίχως και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών δεν έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν τα ενοίκια πρώτης κατοικίας των μηνών Μαρτίου και Απριλίου μειωμένα κατά 40%. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές ή στους εργαζομένους τους δεν δικαιούνται καμία παράταση στις προθεσμίες καταβολής οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ούτε έκπτωση 25% αν πληρώσουν τις οφειλές αυτές εμπρόθεσμα.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τα όσα αναφέρονται στις αναλυτικές διευκρινιστικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα οικονομικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που αποφασίστηκαν να εφαρμοστούν στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Σχετικά Νέα
Τέμπη-Πόρισμα ΕΜΠ:«Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να δημιουργήσουν πυρόσφαιρα»
Στα χέρια του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη βρίσκεται το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη του Εθνικού.
Συμφωνία δασμών ΗΠΑ-Κίνας: Ράλι στις χρηματαγορές -Τι αναμένεται μετά τις 90 ημέρες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των.
Τραμπ: Aνοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στην.
Βάζει «φρένο» το ΣτΕ στην ΑΑΔΕ να αναστέλλει ή να απενεργοποιεί τα ΑΦΜ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας βάζει «φρένο» με απόφαση του στη δυνατότητα της ΑAΔΕ να.