

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τη θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύει τη χώρα σε παράγοντα σταθερότητας και τονίζει τη διαρκή πρόοδό της, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα.
Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί με αποφασιστικότητα μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις της χώρας στους κρίσιμους τομείς που αναφέρει το ΔΝΤ, όπως είναι η αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, των επενδύσεων και της παραγωγικότητας.
Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού είναι η εξής:
“Σε μια περίοδο διεθνών ανατροπών, η έκθεση που δημοσίευσε πριν από λίγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα επιβεβαιώνει τη θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύει τη χώρα σε παράγοντα σταθερότητας και τονίζει τη διαρκή πρόοδό της.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ καταγράφει τη σημαντική οικονομική πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα και αναγνωρίζει ότι οι οικονομικές της προοπτικές παραμένουν ευνοϊκές. Με βασικό μοχλό τις επενδύσεις, το πραγματικό ΑΕΠ διατηρεί την ανοδική του πορεία. Η συνέχεια στην αποκλιμάκωση της ανεργίας στη διετία 2025- 2026, σε συνδυασμό με τη μείωση του πληθωρισμού και την ενίσχυση των εισοδημάτων, αναμένεται να δώσουν συνέχεια στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου.
Σημαντική πρόοδος καταγράφεται και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με θετική επίπτωση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που ανακάμπτει ταχύτατα και ισχυροποιείται. Το Ταμείο αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δημοσιονομική εξυγίανση ως προϊόν της ισχυρής ανάπτυξης, της μείωσης της φοροδιαφυγής και της μεταρρύθμισης του κράτους που υλοποιούμε αταλάντευτα από το 2019. Θα τηρήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας για δημοσιονομική σταθερότητα.
Ταυτόχρονα, η ανάλυση του Ταμείου αναδεικνύει περιοχές στις οποίες υπάρχει περιθώριο περαιτέρω προόδου, όπως η αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, των επενδύσεων και της παραγωγικότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί με αποφασιστικότητα μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις της χώρας μας στους κρίσιμους αυτούς τομείς. Συνολικά, η οικονομική πολιτική θα κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για τη χώρα, με τελικό στόχο τη σταθερή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελληνίδων και των Ελλήνων μέσα από την πραγματική σύγκλιση”.
Σχετικά Νέα
Β. Σπανάκης: Πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, την τελευταία 6ετία, για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων
Πάνω από 180 εκατ. ευρώ διατέθηκαν την τελευταία εξαετία (2019-2025) από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μαξίμου: Αυτό είναι το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του
Αλλάζει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Αναλυτικά, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:.
Δημοσκόπηση GPO: Στην πρόθεση ψήφου πρώτη η ΝΔ με 23,3% – Στο 13,4% η Πλεύση Ελευθερίας τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,8%
Mε περίπου δέκα μονάδες από το δεύτερο κόμμα προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Κυρανάκης για Τέμπη: Θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των εργαζομένων του κυλικείου
Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να «υποχρεώσουμε» την Hellenic Train.