

«Όλοι θέλουμε να βρεθεί μια κοινή λύση», τόνισε σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι ενδεικτικό του μεγέθους της προσπάθειας που γίνεται, είναι το ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης, συνεδρίαζαν όλο το βράδυ, διέκοψαν τη συνεδρίαση, ξεκίνησαν πάλι και τελικά θα συνεχιστεί αύριο.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, υπάρχει συμφωνία στα τρία βασικά ζητήματα που συζητούνται για τη χρηματοδότηση της στήριξης της απασχόλησης, της χρηματοδότησης των 200 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και της χρηματοδότησης περίπου στο 2% του ΑΠΕ για κάθε κράτος μέλος από τον ESM.
«Μένει το τέταρτο που είναι και το πιο δύσκολο να υπάρξει ένας μηχανισμός που να μπορούμε όλα τα κράτη μέλη να δανειζόμαστε σχετικά φτηνά, αυτό είναι ένα κοινό ευρωομόλογο», είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει το ευρωομόλογο.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι υπουργοί Οικονομικών διαβουλεύονται αν θα συμπεριληφθεί στο κοινό τους ανακοινωθέν και σε κάθε περίπτωση το θέμα του ευρωομολόγου παραμένει πάντα στο τραπέζι γιατί το έχουν θέσει πολλοί ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σχετικά Νέα
ΝΔ για επίθεση στο σπίτι του Μ. Χαρακόπουλου: Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας φοβίζουν
Σε ανακοίνωση προέβη το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), μετά την επίθεση με.
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.