Πέτσας: Η επένδυση της Microsoft θα οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ύψους ενός δισ. ευρώ, τα ελληνοτουρκικά και τον κορονοϊό, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όπως γνωρίζετε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ μία νέα μεγάλη άμεση επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας GR for growth», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας «η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φθάσει το 1 δισεκ. ευρώ. Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε όσα είχε προηγουμένως τονίσει ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή «μέσα σε μόλις εννέα μήνες και παρά τα σύννεφα της πανδημίας φθάσαμε εδώ: στη γέννηση μιας σημαντικής, καινοτόμου επένδυσης με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση».

Η ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διαδωληνομένων και θανάτων. «Το θέμα απασχόλησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρότι δεν ήταν στην ατζέντα», είπε και σημείωσε ότι εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες.

Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου

Μεταναστευτικό

Βασική παράμετρος η ανάσχεση των ροών και ο έλεγχος ΜΚΟ σε παράνομες ενέργειες

Εντοπίστηκαν 4 ΜΚΟ που μεθόδευσαν παράνομη διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: «Το κράτος παίρνει στα χέρια του τη διαχείριση του προβλήματος»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα