Πετρέλαιο: Τρίτη διαδοχική εβδομάδα στο “κόκκινο” με πτώση άνω του 2%

Απώλειες σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή στην τρίτη διαδοχική εβδομάδα στο “κόκκινο”, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις διαβεβαιώσεις του OPEC+ έναντι των τελευταίων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που μείωσαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε οριακά κατά 2 σεντς στα 75,53 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent διολίσθησε κατά 25 σεντς για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,62 δολάρια το βαρέλι.

Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI έχασε περίπου 2% και το Brent περίπου 2,5% στην τρίτη συναπτή εβδομάδα απωλειών.

Η απασχόληση στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε περισσότερο του αναμενομένου τον Μάιο, διατηρώντας τη Fed σε στάση αναμονής για την έναρξη μείωσης των επιτοκίων το νωρίτερο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε την Πέμπτη στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από το 2019, παρά τις ολοένα και πιο αβέβαιες προοπτικές για τον πληθωρισμό.

“Τα στοιχεία για την απασχόληση υποδηλώνουν υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates. “Και αυτό μειώνει τον ενθουσιασμό στην αγορά πετρελαίου”.

Συγχρόνως το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,8% σκαρφαλώνοντας σε υψηλό άνω της μίας εβδομάδας μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί από τη στήριξη των μελών του OPEC+, Σαουδική Αραβία και Ρωσία, που δείχνουν έτοιμες να σταματήσουν ή να αντιστρέψουν τις αυξήσεις της παραγωγής πετρελαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα