

Οι αρχές του Περού επέβαλαν χθες Πέμπτη πρόστιμο 230.000 δολαρίων στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στη χώρα μετά τον θάνατο δύο εργαζόμενων οι οποίοι έπαθαν ηλεκτροπληξία από μηχάνημα στην κουζίνα εστιατορίου.
«Παρατηρήσαμε έξι πολύ σοβαρές παραβιάσεις, ανάμεσά τους ότι δεν αναφέρθηκε αμέσως» στις αρχές ο θάνατος των δύο εργαζομένων, δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Ρεκέχο, επικεφαλής της υπηρεσίας επιθεώρησης εργασίας του Περού (Sunafil) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Με δεδομένα αυτά τα σοβαρά γεγονότα και εξαιτίας της συσσώρευσης σοβαρών και πολύ σοβαρών παραβιάσεων, η Sunafil προτείνει την επιβολή προστίμου έως το ποσό των 845.670 σολ (σχεδόν 230.000 ευρώ) στη διαχειρίστρια εταιρεία Arcos Dorados», ανακοίνωσε η Sunafil.
Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν πληρούσε «τους απαραίτητους όρους ασφαλείας στον χώρο εργασίας», ούτε στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα θύματα, μία κοπέλα και ένα αγόρι 18 ετών, εργάζονταν επί έξι μήνες στη νυχτερινή βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα.
Στις 15 Δεκεμβρίου η κοπέλα έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών. Ο συνάδελφός της που έσπευσε να την βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε.
Η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχθηκε ότι το εν λόγω μηχάνημα προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και η McDonald’s κήρυξε διήμερο πένθος και έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα για το διάστημα αυτό.
Επίσης έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η McDonald’s διεξάγει και εσωτερική έρευνα.
Το κατάστημα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα στη συνοικία Πουέμπλο Λίμπρε έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σχετικά Νέα
Λιβύη: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου
Η Λιβύη θα αναγνωρίζει στο εξής τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα.
Τουρκία: Ξεκινούν σήμερα τριμερείς συναντήσεις μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας ΗΠΑ και Τουρκίας
Τριμερείς συναντήσεις προβλέπεται να γίνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που.
Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, αφού.
«Περιμένουμε τους Ουκρανούς στις 10 το πρωί στην Κωνσταντινούπολη» λέει η ρωσική αντιπροσωπεία
Την Παρασκευή (16/05/2025) για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία μετά το.