

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρευρεθούν επίσημοι από όλο τον κόσμο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και για την αυριανή εκδήλωση – ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη. Για ένα διήμερο θα απλωθεί ένα “δίχτυ ασφαλείας” πάνω από την Αθήνα.
Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να ισχύουν από νωρίς αύριο (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.
Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών.
Τέλος, σε “φρούρια” θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.
Σχετικά Νέα
Έρχονται βοριάδες, φεύγει η σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία
Η επικράτηση βορείων ανέμων στην χώρα κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα.
Μανώλης Καντάρης: Ραγίζει καρδιές η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του
Συγκινεί η κόρη του Μανώλη Καντάρη 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του στο κέντρο.
Βόλος: Ταλαιπωρία για 97 επιβάτες του πλοίου «Superstar» που έπαθε βλάβη έξω από το λιμάνι
Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Superstar» έξω από το λιμάνι του Βόλου,.
Νότια Κέρκυρα: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος υπό το βάρος του ανεπίλυτου προβλήματος της λειψυδρίας
Την παραίτησή του λόγω αδυναμίας επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στη Νότια Κέρκυρα.