«Πέρασε» από τη Βουλή με 153 ψήφους το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ΔΕΗ, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, 153 βουλευτές ψήφισαν «ναι» επί της αρχής, ενώ 131 ψήφισαν κατά.

Το άρθρο 3 που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου και είχε προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 131 βουλευτές.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου, το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής:

-Άρθρο 4 (προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου): 153 ναι, 116 όχι, 15 «παρών»
-Άρθρο 9 (πολιτική προμηθειών): 168 «ναι», 116 «όχι»
-Άρθρο 16 (θέματα που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ): 153 «ναι», 131 «όχι»
-Άρθρο 17 (θέματα που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ: 153 «ναι» 121 «όχι» 10 «παρών»
-Άρθρο 24 (φωτοβολταϊκά): 153 «ναι», 131 «όχι»

Τζανακόπουλος: Ο Χατζηδάκης επιμένει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία του

Πριν την ψήφιση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωση-απάντηση του προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για τον κανονισμό εργασίας της ΔΕΗ, δήλωσε ότι «ο κ. Χατζηδάκης επιμένει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία του – αν έχει απομείνει κάτι μετά το χθεσινό φιάσκο του στη Βουλή».

Ειδικότερα, τονίζει ότι «ο κανονισμός εργασίας που παρουσιάζει δεν συμφωνήθηκε, ούτε ίσχυσε ποτέ». Επίσης, ότι «η μονιμότητα έχει καταργηθεί με νόμο ήδη από το 2012». Ακόμη αναφέρει πως ο κ. Χατζηδάκης «ισχυρίστηκε χθες, αν και σήμερα τα αλλάζει, ότι με τον κανονισμό εργασίας – που ουδέποτε ίσχυσε – διαχωρίζονταν ως προς τις αμοιβές τους οι εργαζόμενοι σε παλιούς και νέους». Σημειώνει ότι «κανένα θέμα δεν τέθηκε εξάλλου στην ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη μονιμότητα, αλλά για την άνιση αμοιβή για ίση εργασία που θέσπισε με το νόμο του, τροποποιώντας μονομερώς και αντισυνταγματικά τη σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι επομένως δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: «Είτε ο υπουργός αντιμετωπίζει προβλήματα κατανόησης οπότε συγχωρείται, είτε λέει επίτηδες ψέματα πράγμα που μας κάνει απλώς να τον λυπόμαστε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα