ΠΑΣΟΚ: Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο Μητσοτάκης ήταν ήδη εξασφαλισμένη

Σε σχόλιο σχετικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο πρωθυπουργός είναι ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε σενάρια ακόμα και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς.

Μάλιστα ένα μέρος αυτών προέρχεται από το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, κονδύλια που η «επιτελική» κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παράταση τριών ετών, δεν αξιοποίησε και θα χάνονταν στο τέλος του χρόνου. Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Όσο, δε, για τους πόρους που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα που αφαίρεσε από το αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες».