

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020” και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.
Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ οι οποίοι απασχολήθηκαν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1/1/2019 και μετά:
– Στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ). Πρώην έκτακτο προσωπικό ΔΕΗ ή πρώην απασχολούμενοι σε εργολάβους ΔΕΗ
– Στον τομέα των μεταφορών και χωματουργικών εργασιών που σχετίζονται με την εξόρυξη λιγνίτη
– Σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της εστίασης και στον τομέα του τουρισμού, καθώς και
– Σε λοιπές επιχειρήσεις.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75-100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 700 € έως 933 € μηνιαία και από 8.397 € έως 16.794 € συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr
Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.
Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση:
https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος που διώκεται στην Κύπρο για διακεκριμένη κλοπή με λεία 500.000 ευρώ
Ένας 43χρονος Έλληνας συνελήφθη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των κυπριακών αρχών, με την κατηγορία.
Αναβλήθηκε η δίκη του 34χρονου που χαστούκισε ιδιοκτήτρια κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη
Αναβλήθηκε για 26 Ιουνίου η δίκη του 34χρονου που χαστούκισε την ιδιοκτήτρια του κυλικείου.
Τιμήθηκε στην Τρίπολη η ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
H ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμήθηκε στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής.
Κύθνος: Εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σκάφος του 50χρονος αλιέας
Άσχημη κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός 50χρονου ψαρά η τύχη του οποίου αγνοούταν από χθες. Ειδικότερα,.