

Σταθερά σε αρνητικά εδάφη, αλλά χωρίς να παρατηρούνται υπερβολές που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τα επίπεδα των 900 μονάδων, κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, “αγνοώντας” επιδεικτικά για ακόμη μία ημέρα τα θετικά σχόλια των ξένων αναλυτών που εξακολουθούν να έρχονται.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,38% στις 903,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 9,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.173,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,69% στις 563,24 μονάδες.
Συνεχίζεται η υποστήριξη από τους αναλυτές
Η αγορά πάντως φαίνεται να παραμένει αδρανής μπροστά στο νέο μπαράζ θετικών αναλύσεων για την ελληνική οικονομία και τις εισηγμένες, με τελευταία φυσικά την Bank of America, η οποίς βλέπει σημαντική αξία στις ελληνικές τράπεζες μέσω των ομολόγων που έχουν εκδώσει και λόγω της “ιλιγγιώδους” μείωσης που έχει καταγραφεί στα NPEs. Μάλιστα, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους τίτλους των Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας πως η στάση της είναι εποικοδομητική. Όπως υπογραμμίζει, η ταχεία βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τους, προσφέρει ευκαιρίες για τους επενδυτές.
Και δεν είναι η μόνη, αφού έχουν προηγηθεί οι Fitch, Scope, Morgan Stanley και JP Morgan το προηγούμενο διάστημα, με κάθε μία να σκιαγραφεί τις θετικές προοπτικές της Ελλάδας φωτίζοντας και διαφορετικό κλάδο. Κι όμως, το ΧΑ δείχνει απρόθυμο να ενσωματώσει αυτές τις εκτιμήσεις, κινούμενο λες και οι 900 μονάδες είναι η “δίκαιη” αποτίμηση των εισηγμένων του.
Δύο πηγές αβεβαιότητας
Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου έχει δύο πηγές αβεβαιότητας. Η πρώτη είναι η στάση της Federal Reserve στα τελευταία στοιχεία από την αμερικανική οικονομία (21-22/9) και η δεύτερη είναι οι γερμανικές εκλογές (26/9). Και οι δύο αυτές εξελίξεις επηρεάζουν κυρίως τη συμπεριφορά των ξένων στο ΧΑ, οι οποίοι δείχνουν σαφώς ότι δεν θέλουν να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο στην παρούσα.
Βέβαια, το ρίσκο θα μπορούσε να συνδέεται με την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία δεν θα εμφανίσει επιδόσεις ανάλογες με αυτές που εκτιμούν οι αναλυτές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αυτό που απασχολεί κυρίως τους ξένους είναι εάν θα υπάρξει μια μεγάλη διόρθωση στις κύριες αγορές του πλανήτη, επηρεάζοντας σαφώς και την περιφερειακή ελληνική.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Aegean σημειώνει απώλειες 2,07%, με την Τέρνα Ενεργειακή και την Alpha Bank να είναι στο -1,17% και -1,04% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα,Εθνική, Motor Oil και Titan.
Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ συντηρεί τα κέρδη της στο 3,54%, με την Jumbo να ενισχύεται κατά 1,86% και τη Βιοχάλκο κατά 1,27%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, η Πειραιώς και ο Μυτιληναίος, ενώ η ΕΧΑΕ είναι χωρίς μεταβολή.
ΠΗΓΗ:Capital.gr
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.