

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του υπουργού Υγείας στον Ισημερινό υπέβαλε ο χειρουργός Ροδόλφο Φαρφάν, τρεις εβδομάδες αφότου ανέλαβε καθήκοντα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Λενίν Μορένο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια ώρα που εισαγγελείς διενεργούν έρευνα σχετικά με καταγγελίες περί φαινομένων νεποτισμού και ευνοιοκρατίας στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι του νέου κορωνοϊού.
Ο κ. Φαρφάν ονομάστηκε νέος υπουργός Υγείας την 1η Μαρτίου. Δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια μετά την υποβολή της παραίτησής του για «προσωπικούς» λόγους. Δεν αντιμετωπίζει ο ίδιος κάποια κατηγορία.
Είχε αντικαταστήσει τον Χουάν Κάρλος Σεβάγιος, που παραιτήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν προκλήθηκε σάλος και άρχισε έρευνα σε βάρος του διότι παραβρέθηκε στον εμβολιασμό για τον νέο κορονοϊό στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενείται η μητέρα του.
Η παραίτηση του υπουργού Υγείας ανακοινώθηκε μετά την αστυνομική και εισαγγελική έφοδο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας και στο υπουργείο, στο πλαίσιο της έρευνας. Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της πως έχει κάθε πρόθεση να συνεργαστεί στην έρευνα.
Ο Ροδόλφο Φαρφάν ήταν ο τέταρτος υπουργός Υγείας αυτής της κυβέρνησης και ο τρίτος που παραιτήθηκε εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς στα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο κυκλοφορούν λίστες με πρόσωπα που χάρη στις διασυνδέσεις τους εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.
Καταγγελίες περί νεποτισμού και ευνοιοκρατίας στις εκστρατείες ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού έχουν προκαλέσει σκάνδαλα και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Περού ή η Αργεντινή.
Κατά τα επίσημα δεδομένα, περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι στον Ισημερινό έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους ως εδώ. Η απερχόμενη κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει κλείσει συμφωνίες για την προμήθεια 20 εκατ. δόσεων εμβολίων για την ανοσοποίηση περίπου του 60% του πληθυσμού άνω των 18 ετών μέχρι τα τέλη της χρονιάς.
Ο πρόεδρος Μορένο, η σύζυγός του και δέκα πρόσωπα που προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη στον αρχηγό του κράτους έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Ως την Πέμπτη, στη χώρα των Άνδεων είχαν καταγραφεί επίσημα πάνω από 307.400 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 11.528 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Άλλοι περίπου 4.800 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.