Παππάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τη χώρα ως προκεχωρημένο φυλάκιο

«Στη διπλωματία δεν περιμένει κανείς πως με ένα γεύμα θα επιλυθούν ζητήματα, αλλά μάλλον να μπουν οι όροι, να μπει η ατζέντα για τη συνέχιση των συζητήσεων. Tο ξεχείλωμα της ατζέντας δεν ωφελεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Τουρκία είναι δύναμη αναθεωρητική, ρητά λέει πως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις εκτός διεθνούς δικαίου και αυτό δεν έγινε αντιληπτό από την ελληνική εξωτερική πολιτική από το 2019 και μετά», τόνισε ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη και σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνολικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προκεχωρημένο φυλάκιο. Αυτή είναι εξωτερική πολιτική “Φρειδερίκης”. Κινούνται αντίθετα με την εξωτερική πολιτική που ασκήσαμε, μέσω της οποίας η χώρα έμπαινε στη θέση της γέφυρας ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση. Μια δυτική χώρα που κρατούσε ανοιχτούς διαύλους με όλες τις χώρες της περιοχής. Ήταν η εποχή που η χώρα κρατούσε και το διπλωματικό και το πολιτικό προβάδισμα».

Μιλώντας για την ακρίβεια και την κυβερνητική αδράνεια στην αντιμετώπισή της, ανέφερε ότι «το φαινόμενο δεν είναι παροδικό, πλέον έχει διαψευστεί το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καταρρίφθηκε, επίσης, το επιχείρημα για τους υποτιθέμενους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Αυτό είναι ένα ψέμα τεραστίων διαστάσεων. Η ίδια η Ε.Ε. έχει δώσει εργαλεία οικονομικής πολιτικής για να βγούμε από το αδιέξοδο, η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μην τα χρησιμοποιήσει διότι είναι δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων που θησαυρίζουν τον καιρό αυτό και στην πλάτη της παραγωγικής μηχανής της χώρας και στην πλάτη των νοικοκυριών».

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απώλεια ενός σημαντικού εργαλείου μείωσης των λογαριασμών ρεύματος, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι «από το 2010 και μετά στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση αποϊδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας. Έχουν καταγραφεί πάνω από 300 αποϊδιωτικοποιήσεις σε επίπεδο περιφερειών, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Υπάρχει μια συστηματική τάση για να περνάνε οι υποδομές ενέργειας σε δημόσιο έλεγχο. Και η Γερμανία είναι η “πρωταθλήτρια” στην τάση αυτή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα