

Ο Πάπας Λέων ο 14ος ήταν τον περασμένο Ιανουάριο ακόμη ένας Αμερικανός Καρδινάλιος με το κοσμικό όνομα Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ όταν μία δήλωση που είχε κάνει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς για τη χριστιανική αγάπη είχε προκαλέσει την αντίδραση του 69χρονου, νυν Ποντίφικα.
Ο Πάπας Λέων ο 14ος ως Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ Πρέβοστ είχε απαντήσει στον Αμερικανό Αντιπρόεδρο: «Ο JD Vance κάνει λάθος. Ο Ιησούς δεν μας ζητά να διαβαθμίζουμε την αγάπη μας για τους άλλους».
Τι είχε συμβεί, όμως και σε τι απαντούσε ο τότε Καρδινάλιος;
Ο Τζέι Ντι Βανς σε συνέντευξή του στις 29 Ιανουαρίου στο Fox News είχε πει:
«Υπάρχει μία χριστιανική αντίληψη ότι πρώτα αγαπάς την οικογένειά σου, μετά αγαπάς τον πλησίον σου και μετά αγαπάς την κοινότητά σου, και μετά αγαπάς τους συμπολίτες σου, και μετά από αυτό, δίνεις προτεραιότητα στον υπόλοιπο κόσμο. Μεγάλο μέρος της άκρας Αριστεράς το έχει αντιστρέψει εντελώς αυτό».
«Είναι όμως βάσιμη αυτή η ιεράρχηση που προτείνει ο Βανς;», αναρωτήθηκαν πολλοί.
Για κάποιους ήταν βάσιμη, αν κρίνουμε από όσα λέει η Προς Τιμόθεον Α’ επιστολή του Αποστόλου Παύλου:
«Όποιος δεν φροντίζει για τους συγγενείς του, και ιδιαίτερα για το σπίτι του, αρνείται την πίστη και είναι χειρότερος από τον άπιστο», γράφει («εἰ δέ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα τῶν οἰκείων οὐ προνοεῖ, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων»).
Δηλαδή: «Όποιος δεν φροντίζει τους συγγενείς του και μάλιστα όσους βρίσκονται στο δικό του σπίτι, έχει αρνηθεί την πίστη και είναι χειρότερος και από άπιστο».
Εκεί, λοιπόν, ήλθε η απάντηση – μέσω social media – του Πρεβόστ που ουσιαστικά ενστερνίζεται και αναδημοσιεύει άρθρο του «National Catholic Reporter» με τίτλο «Ο Τζέι Ντι Βανς, έκανε λάθος».
JD Vance is wrong: Jesus doesn’t ask us to rank our love for others https://t.co/hDKPKuMXmu via @NCRonline
— Robert Prevost (@drprevost) February 3, 2025
Παρότι η ανάρτηση είναι του περασμένου Φεβρουαρίου, ίσως να είναι ενδεικτική των θέσεων που πρεσβεύει ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου προκαλώντας την κατακραυγή των Δημοκρατικών
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε την Κάρλα Χέιντεν, βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου από το 2016, σε.
Κίεβο και Ευρωπαίοι συνεδριάζουν για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία μετά την εισβολή της
Η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της συνεδριάζουν σήμερα (9/5) στη Λβιβ για να.
ΕΕ: Η Κίνα δεν κάνει αρκετά ώστε οι ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην αγορά της
Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) στο Πεκίνο δήλωσε σήμερα πως η Κίνα δεν.
Το πρώτο κήρυγμα του Πάπα Λέοντα: Ελπίζω η εκκλησία να φωτίσει τις σκοτεινές νύχτες αυτού του κόσμου
ΟΠάπας Λέων 14ος τελώντας την πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα εξέφρασε την ελπίδα πως.