

Η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με θλίψη διαπιστώνω ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τον λόγο και τα έργα τους, επιτίθενται σε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».
«Μητσοτάκης και ΝΔ έχουν κρυφή ατζέντα για την οικονομία»
Και προσθέτει: «Ουσιαστικά με τη στάση του για το δώρο των Χριστουγέννων και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να λειτουργεί με μια λογική, που όπως λέει ο λαός “στα σέα μας, τα μέα μας και στα βυζαντινά μας”. Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, τα οποία πυροβολούν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με επιβεβαιώνουν όταν έλεγα ότι έχουν κρυφή ατζέντα και για την οικονομία και για το κοινωνικό δίκτυ προστασίας, απέναντι στους ευαίσθητους και πιο αδύναμους».
Υποχρέωση όλων η διασφάλιση για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
Επίσης, επισημαίνει ότι «αποτελεί υποχρέωση όλων η διασφάλιση για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ίσων ευκαιριών για την αυτόνομη και δίχως εμπόδια συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας» και καλεί πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «να απαντήσει εάν τελικώς προτείνει να καταργηθούν όλα αυτά που ο οδηγός του πολίτη με αναπηρία έχει προβλέψει και ειδικότερα, οι φοροαπαλλαγές, τα δάνεια, η κοινωνική πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση» και «να αποσαφηνίσει τις θέσεις του για τις ρυθμίσεις εκείνες οι οποίες διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα τη μοριοδότηση των ΑμΕΑ, διότι συνιστά εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας».
Η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής υπογραμμίζει ακόμα ότι «όσον αφορά στο δώρο των Χριστουγέννων και στο επίδομα ανεργίας, επιβεβαιώνομαι, επίσης, ότι διαθέτει κρυφή ατζέντα. Η λογική του “δώρα τέλος” επιστρέφει την εργασία και την κοινωνία στον 19ο αιώνα» και καλεί τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βέμπερ «να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις γι’ αυτά τα δύο ζητήματα», αλλιώς «παραμένει ισχυρή η καταγγελία μου ότι η κρυφή ατζέντα του αποτελεί έναν σύγχρονο Καιάδα, μέσα στον οποίο επιθυμεί να ρίξει, δίχως δεύτερη σκέψη, τους ευαίσθητους και τους αδύναμους, διότι πολύ απλά κοστίζουν».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.