

Σε υψηλά επίπεδα αλλά σταθερό είναι το ιικό φορτίο σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνας Παπαευαγγέλου με τον δείκτη θετικότητας στην επικράτεια να βρίσκεται στο 3,26%.
Σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο, όπως είπε, ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλότερος.
Πιο συγκεκριμένα, είναι στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο.
Σχετικά με το ποσοστό των κρουσμάτων από τουρίστες είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα κάτω από το 1%», καθώς όπως είπε έχουν κάνει τεστ ή έχουν εμβολιαστεί πριν την είσοδό τους στη χώρα μας.
Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις νεότερες ηλικίες κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Σε αυτές τις περιοχές καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων σε νέους με μέσο όρο τα 20 έτη με μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. «Όλοι οι νέοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής» είπε.
Σχετικά Νέα
Πανικός σε μπαρ στην Πάτρα: Ζήτησε να πιει τσάμπα, τον έδιωξαν και επέστρεψε με περίστροφα
Τον πανικό σκόρπισε ένας 25χρονος σε μπαρ περιοχής στην Πάτρα. Ο νεαρός απαίτησε τη.
Λουτρά Αιδηψού: Εντυπωσιακές εικόνες με δελφίνια να δίνουν «σόου» στο νερό
Μπροστά σε ένα μαγευτικό θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι στα Λουτρά Αιδηψού το απόγευμα της Τρίτης 22 Απριλίου..
Τραγωδία στα Χανιά: 80χρονος καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Νεκρός εντοπίστηκε ένας 80χρονος άνδρας την Τρίτη (22/04/2025) στο Σκονίζο του δήμου Πλατανιά στα.
Αργοστόλι: Διασωληνωμένο παιδί μετά από πυρκαγιά σε σπίτι – Στο νοσοκομείο η μητέρα και το αδερφάκι του
Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν, μετά από πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι τους στο Αργοστόλι.