

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 81.367 περιστατικά κορονοϊού και 384 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 731.284 διαγνωστικά τεστ, το 11,1% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.350 ασθενείς με Covid-19 (26 λιγότεροι από χθες). Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.932, δηλαδή 405 λιγότεροι από χθες.
Στην φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την χώρα, είναι 1.874.625.
«Στην χώρα μας, πάνω από το 90% των κατοίκων έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Με τα στοιχεία αυτά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο τη νέα αυτή εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.
«Η παραλλαγή Όμικρον άλλαξε σημαντικά την κατάσταση και το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό», πρόσθεσε ο Σπεράντσα, σύμφωνα με τον οποίο «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οδεύουν προς την διαχείριση μιας νέας φάσης».
Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας εξήγησε ότι στην χώρα του «θα μπορέσουν να χαλαρώσουν όλα τα υπάρχοντα μέτρα, αν η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών συνεχίζει με τους σημερινούς, ταχείς ρυθμούς της».
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τέλος, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να συνεχιστεί και μετά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία -αν δεν αποφασιστεί περαιτέρω παράταση- θα λήξει στις 31 Μαρτίου.
ΑΠΕΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας εκφράζει αντίθεση στην κινεζική στήριξη της Ρωσίας
Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών είχε μια “ειλικρινή συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του σχετικά.
Γερμανία: Επεξεργάζεται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Στο στόχαστρο ο χρηματοπιστωτικός τομέας
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας επεξεργάζεται η Γερμανία με τους συμμάχους της, ώστε.
Guardian: 5 χρόνια Brexit σε 5 διαγράμματα με φόντο το restart Βρετανίας-ΕΕ
Ο Κιρ Στάρμερ φιλοξενεί τη Δευτέρα την πρώτη σύνοδο κορυφής Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ μετά το Brexit, καθώς.
Αυξάνεται ο κίνδυνος λιμού στη Γάζα: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τραγική κατάσταση
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα για τον αυξανόμενο κίνδυνο λιμού.