

Κατά κύματα συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου το τελευταό διάστημα, με τις επιχειρήσεις διάσωσης από το Λιμενικό να είναι διαρκείς.
Έτσι, σήμερα το πρωί, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 89 μετανάστες σε βάρκες που είχαν ακινητοποιηθεί στα ανοιχτά της Σάμου.
Όλες οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στη θαλάσσια περιοχή στο Ακρωτήρι Πράσσου στα βορειοανατολικά του νησιού, ενώ οι διασωθέντες, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και κατευθύνθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν, βρίσκονταν και 20 παιδιά.
Παράλληλα, σε άλλες δύο επιχειρήσεις στο Φαρμακονήσι, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 53 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Μάλιστα, στη μια από τις δύο περιπτώσεις, οι μετανάστες βρίσκονταν σε μια μισοβυθισμένη βάρκα.
Σχετικά Νέα
Περιφερειακή Υμηττού: 55χρονος οδηγός έτρεχε με 212 χλμ/ώρα – Επέβαιναν 2 παιδιά στο όχημα
Συνελήφθη 55χρονος, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας.
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο Κρήτης: Ανάμεσα στους συλληφθέντες στέλεχος δημόσιας υπηρεσίας, 40 αρχαία αντικείμενα στην κατοχή τους
Εξι άτομα συνελήφθησαν για εμπλοκή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, με επίκεντρο το Ηράκλειο Κρήτης ενώ εντοπίστηκαν 40 αρχαία.
Λάρισα: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα – Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού.
Καλαμάτα: Σε πλήρη λειτουργία η τρίτη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Πελοπόννησο
Σε πλήρη λειτουργία τίθεται η τρίτη μονάδα απορριμμάτων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Πελοπόννησο. Πρόκειται.