

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους και αναρχικούς στις εισόδους των Πανεπιστημιούπολης της Αθήνας και του Αριστοτελείου στην Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στην παρουσία αστυνομίας εντός των πανεπιστημίων.
Στην Θεσσαλονίκη λόγω και της βροχής έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα 40 άτομα ενώ στου Ζωγράφου 300 άτομα.
Ζωγράφου: Πανό και συνθήματα στην Πανεπιστημιούπολη
Πλήθος φοιτητών που κρατούν πανό βρίσκονται στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης, φωνάζοντας συνθήματα, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι σήμερα θα τοποθετηθούν οι πρώτοι αστυνομικοί οι οποίοι θα αναλάβουν τα πανεπιστήμια.
Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής (10/06) και έχουν αποκλείσει την είσοδο του ιδρύματος από την λεωφόρο Κατεχάκη ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στις εισόδους της Ούλοφ Πάλμε και του κοιμητηρίου του Ζωγράφου.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη και θα περιφρουρήσουν το campus προκειμένου να μπλοκάρουν το νέο νόμο για τη φύλαξη των ΑΕΙ.
Θεσσαλονίκη: Δεκάδες φοιτητές έξω από την Πρυτανεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ έξω από την Πρυτανεία για την παρουσία της Αστυνομίας εντός του campus.
Σύμφωνα με το GRTimes.gr, δεκάδες φοιτητές του ΑΠΘ έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Πρυτανεία, φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν την αντίθεση τους για την ενδεχόμενη εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, αλλά και την τοποθέτηση ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο.
«Από τα Ιδρύματα μας δεν λείπει η Αστυνομία. Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» αναφέρουν σε πανό τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης.
Τέλος, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων συμπλήρωσαν μέσω δηλώσεων τους τα προβλήματα που τους αφορούν, αλλά και τα παράπονα που έχουν από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου, την Κυβέρνηση και την Αστυνομία.
Σημειώνεται πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου, δίχως να προκληθεί τραυματισμός και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης καταφέρνοντας να απωθήσουν τους νεαρούς.
Σχετικά Νέα
Καλλιθέα: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία σε πυλωτή
Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην Καλλιθέα,.
Άγιος Παΐσιος: Η σταύρωση προηγείται πάντοτε της αναστάσεως και φέρνει νίκη
Όσοι πέρασαν πρώτα από την Σταύρωση και αναστήθηκαν πνευματικά, ζουν την πασχαλινή χαρά. «Πάσχα,.
Οι Mυροφόρες στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου
Μπαίνοντας στο Ιερό κουβούκλιο στον προθάλαμο όπου είναι το παρεκκλήσι του Αγγέλου, εκεί δηλαδή.
Kέρκυρα: Το έθιμο του τεχνητού σεισμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων
Το Πάσχα γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη στην Κέρκυρα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο νησί των Φαιάκων είναι.