Πάιατ: Οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται

Στην εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, ενεργειακό, γεωπολιτικό) αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρει Πάιατ, στην διαδικτυακή ημερίδα του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου εκφράζοντας, την ίδια στιγμή, την βεβαιότητα ότι θα ενδυναμωθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της προεδρίας Μπάιντεν.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αμερικανικές εταιρείες ( Pfizer, Cisco, Deloitte) στη Θεσσαλονίκη την οποία χαρακτήρισε «πύλη εισόδου στην αγορά των Βαλκανίων». Για τον CEO της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά στάθηκε στην καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντάς τον σαν παράδειγμα Έλληνα που διαπρέπει στις ΗΠΑ. «Οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δημιουργώντας συνεχώς νέες δουλειές, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε.

Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για συνέχιση των προσπαθειών για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας χαιρετίζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης σε αυτό το πεδίο, κάνοντας ειδική αναφορά στην απόφαση της Cosmote να εμπιστευτεί την Εricson για την ανάπτυξη δικτύων 5G αλλά και στο data center της Microsoft στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα είναι οδηγός των τεχνολογικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες στον τεχνολογικό κλάδο θα ωφελήσει τη νέα γενιά, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα», επεσήμανε.

Ανέδειξε την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία των λιμανιών Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και της αμερικανικής βάσης της Σούδας.

Για τις εκλογές στις ΗΠΑ, είπε ότι η υψηλή συμμετοχή έστειλε ένα μήνυμα ενδυνάμωσης της δημοκρατίας.

Σχετικά Νέα