Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής

Ηεισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, η αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, οι ευρωεκλογές και το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Όπως τόνισε ο Π. Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, «Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Π. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη Δικαιοσύνη. Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής».

«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι, «4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή».

«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διεκρίνισε ότι, «4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία.

Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση».

Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός, ο Π. Μαρινάκης ανέφερε: «Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον Πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα