

Ηεισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, η αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, οι ευρωεκλογές και το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.
Όπως τόνισε ο Π. Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, «Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο».
Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Π. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη Δικαιοσύνη. Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής».
«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι, «4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή».
«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διεκρίνισε ότι, «4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία.
Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση».
Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός, ο Π. Μαρινάκης ανέφερε: «Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον Πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.
Θεοδωρικάκος: Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι απόλυτη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία
Η παραγωγική ανασυγκρότηση «είναι απόλυτη αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.